Akalemler 37. Sayısı ile 5. Yılına Girdi

AKALEMLER 37. SAYISI İLE 5. YILINA GİRDİ

Akalemler dergisi “Nereye Gidiyoruz” başlıklı 37. Sayıdaki çıkış yazısında aslında derginin beşinci yıla giren kendi yolculuğuna işaret ediyor ve kendi rotasını; “aklın ve bilginin ışığında, insan kalabilmek soylu düşüncesiyle, geleceğe insanca sözler ve birikimler bırakmak isteyenlerin yazdığı, düşündüğü, birlikte yol aldığı dergi olma hevesiyle sizleri selamlıyor.”  Yani okuru, yazarı, düşünen tüm insanları selamlıyor.

Akalemler Dergisi edebiyatımıza ve düşünce hayatımızı çeşitlilik katan ve onu tek düzelikten arındırmaya yönelik gayret içinde olan bir dergi. Bu bağlamda dergi ilginç düşünme cümleleri kuruyor:

“Her şeyin yaratıcısı olan Tanrı yarattıklarının önemini ve değerini biz insanoğlundan daha iyi bilmektedir. Bizler O’nun bilme erdeminden yoksun olduğumuz için kimi yarattıklarını daha değerli, kimilerini ise daha değersiz görebiliyoruz.”

“Bu kusurumuz nereden kaynaklanıyor?”

“Şüphesiz ki, çıkarlarımız bizi kusurlu hale getiriyor.”

Kusurlardan arınarak ona yaklaşabileceğimize göndermede bulunuyor. Akalemler çıktığı günden itibaren meraklı okurun, meraklı düşünce insanını heyecanla takip ettiği dergi olmuştur. Dergi kendini okutmasını bilmiş ve bir okul olma yolculuğunu beşinci cildin ilk sayısıyla ortaya koymuştur.

Selim Tunçbilek’in ““Han Duvarları Üzerine Farklı Bir Okuma” başlıklı yazısı iyi temellendirilmiş bir eleştiri ve düşünce yazısı örneği olarak okunabilir. S. Tunçbilek bu yazısında bir şiir yorumu ortaya korken “Han’lığın” fotoğrafını çektiğini iddia ediyor.

Selçuk ŞAMİL “Sandal Delik”Beste BEKİR “Yaratıcılığa Giden Yolda Melankolinin Rolü”, Işık TEKİN  “Nietzche’nin Gözyaşlarıyım”, Pınar ALKIŞ “Sağır Zamanlar”,  Selin Meriç ÜNAL “Sonsuz Kaynak Sevgi” başlıklı yazılarıyla zevkle okuyacağınız kalemler.

Hikâyeleri ile ise dergide; Esra DUYAR “Kanyon” adlı hikâyesiyle, Kübra ERBHAYRAKÇI ise “Nefretin Ardında” isimli hikâyesi ile dergiye güç veren hikâyeciler olmuş.

Şiirleri ile Yüksel GAZİOĞLU, Beste BEKİR, Burhan KALE, Enes CAHAN, Kurtuluş ÇELEBİ, ve Ayşe POLAT şiirleriyle dergide yer almışlar.

Akalemler zevkle okuyacağınız bir dergi. İletişim için [email protected] e –posta adresi üzerinden ürün gönderebilir ve derginin www.akalemler.com internet sitesinde geçmiş tüm sayılarını okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu