Rahime Kösem Alcan’dan 4 Küçürek Öykü

RAHİME KÖSEM ALCAN’DAN 4 KÜÇÜREK ÖYKÜ

Bebek

Yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğinde insanlığın beyin ölümü gerçekleşmiş, umut yokmuş, fişi çekilecekmiş. Yeni doğan bir bebek, çöplükten çıkmış, merhametli bir memeden süt içmiş. Muktedir bir lider gibi emir vermiş, o meme hariç kimseye acımayın, demiş. Sonra insanlık, bir bebeğin kollarında can vermiş.

Big Bang

Big Bang teorisini hatırladı.  Sanki evrenin oluşumunu yeniden yaşıyorlardı. Öğrencilerine sınıfta uzun uzun anlatmıştı. Kulaklarını sağır eden büyük patlamayı hissetti. Sığınak yüzeye yakındı, bombalar çok yakında patlıyordu. Kendini yere attı. Etraf suyla doldu. Big Bang! Bebek sığınakta doğdu. Sığınak büyüdü, sonra dünyayı kapladı. Evren genişledi,  genişledi, negatif yüklü parçacıklar patlamanın etkisiyle etrafa saçıldı.

Göçmen Kuşlar

Göçmen kuşlar gökyüzünde umutla süzülüyorlar, türlü şekillere girip, sırayla öne geçerek yer değiştiriyorlardı.  Liderleri kalp çizelim dedi, yeryüzündekilere de umut olalım. Göçmen kuşlar sıcak ülkelere düzenli bir şekilde yaklaşırken birden kalplerinin ortasından roket geçti, kalp parçalara ayrıldı. Kanlı parçalar altlarında sınırı geçip uygar ülkelere geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin ortasına düştü. Çünkü göçmen kuşlar, uçuşa yasak bölgeden geçiyorlardı.

Sıcak Denizler

Yıllarca ders kitaplarında soğuk nefesli ülkelerin sıcak denizlere geçme emellerini okuduk. Artık soğuk nefeslerini denizlerimizde hissetmeye başladık. Varlıkları sıcak denizlerimizi dondurmaya başladı. İklim değişikliği dünyamızı giderek tehdit etmekte.

[Fotoğraf: Rahime Kösem Alcan]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu