Sinema-Müzik

Ev Hâli | Kısa Oyun | 1. Perde | Kenan Subaşı

EV HÂLİ * – Kenan Subaşı 

(Kısa oyun / 1. Perde)

CENGİZ – (Belli değil)

SİMGE – (Belli değil)

(SABAH / İÇ / BİR EV)

Reklam 1

[

(Simge, Cengiz’den çok daha önce uyanmış, zengin ve güzel bir kahvaltı masası kurmuş, Cengiz’e sürpriz yapmak istemektedir. Cengiz de uyanmış, önce banyoya gidip bakımını yapar, sonra da salona doğru yürür)

SİMGE : (Avuç içlerini bir kere birbirine vurur, masaya göz gezdirir ‘eksik var mı? Immm, tamam’ der. Cengiz, salona girer) – Günaydın, hayatım.

CENGİZ : Günaydın… (Sandalyeyi çeker, sandalyeye oturur)

SİMGE : (Çay bardaklarına çay doldurur) – Macar Salamı nasıl? Süper görünüyor di’mi?

CENGİZ : (Çatal ve bıçağı ellerine alır) – Ellerine sağlık.

SİMGE : (Demliği masaya bırakır, sandalyeye oturur, çatal ve bıçağı ellerine alır, kahvaltı yapmaya başlar) – Tıpkı eskisi gibi di’mi?

CENGİZ : (Kahvaltı yapmaya başlar) – Evet.

(Yirmi beş saniye sessizlik olur, kahvaltı yaparlar. Cengiz, bir ara masadan kalkıp televizyonun yanındaki televizyon kumandasını alır, masaya döner, sandalyesine oturur)

CENGİZ : (Kumandayla kanallarda haber programı arar) – İsrail yine Filistin’i bombalamış, Simge, şu haberleri de ah bir bulabilsem!

SİMGE – Amaaan, boş ver! Onlar hep öyle!

CENGİZ – Heh, işte haberler! (Televizyondan gelen sesi yükseltir, kumandayı masanın üzerine koyar)

TELEVİZYONDAN GELEN MUHABİR SESİ – (Son alınan bilgilere göre, yirmi dört kişi hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var. Netanyahu, ABD Başkanı Obama’ya Twitter üzerinden kendilerine desteklerinden dolayı minnettar olduklarını dile getiren bir mesaj yolladı fakat mesajı hemen sildi)

CENGİZ : (Lokma çiğnemeyi bırakır, iki saniye sabit durur, televizyona dikkatlice bakar) – Bir bardak çay daha alabilir miyim?

TELEVİZYONDAN GELEN MUHABİR SESİ – (Ülkenin büyük bir kesiminde, İsrail’e tepki ve kınama eylemleri devam ediyor)

SİMGE : (Önce televizyona döner, ekrana beş saniye bakar, sonra önüne döner, demliğe uzanır, Cengiz’in bardağına çay koyar) – Dün, annem aradı, Cengiz! Oturma grubumuzu neden koyu renk seçtiğimizi sordu, ben de o tonun hoşumuza gittiğini söyledim. Kadına bak ya! Biz koyu kahverengi olsun diye fazladan para dökelim, sen kalk, rengi beğenme! Şu annem var ya! Bazen beni çok kızdırıyor! (Demliği masaya koyar)

TELEVİZYONDAN GELEN MUHABİR SESİ – (Filistin’de elektrikler kesik, yerleşim yerlerinde sokağa çıkmak çok zor, İsrail bombalarının can aldığı kişiler arasında çocuklar ve kadınlar da bulunuyor)

CENGİZ : (Kulağı televizyonda, gözleri masada, kahvaltı yapmaya devam eder)

SİMGE – Akşam, Sevcan’lara gidelim mi Cengiz? Uzun zaman oldu, kadın bize darılacak! Dün, evlilik yıldönümleriydi. Ahmet, ona araba almış, biliyor musun?

TELEVİZYONDAN GELEN MUHABİR SESİ – (Mısır Devlet Başkanı Mursi, ülkesinin, Filistin’i yalnız bırakmayacağını açıkladı)

SİMGE : (Cengiz’e bakar, tebessüm eder) – Alt kata bir kadın taşınmış, dul mudur, nedir? Yanında hiç erkek görmedim. Yüzüne aşırı makyaj yapıyor, zorluyor kendini. Kadın, resmen aranıyor, Cengiz, aranıyor… Hehehehe.**

TELEVİZYONDAN GELEN MUHABİR SESİ – (Birleşmiş Milletler’i, duyarsız kaldığı için kınadı)

SİMGE – Cengiz! Canım! Beni dinlemiyor musun? Deminden beri konuşuyorum.

CENGİZ : (Kahvaltı yapmayı bırakır, Simge’nin yüzüne bakar, derin bir nefes alır) – Haklısın, tatlım, haberlere dalmışım.

SİMGE : (Öfkeli bir şekilde) – Dünyayı sen kurtaramazsın, Cengiz, biraz benimle ilgilenir misin?

CENGİZ – (Üç saniye sabit durur, sonra başını ‘tamam’ der gibi sallar)

]

* Yıl, galiba 2012 idi, emin değilim

** Sırıtır

FOTOĞRAF : Emin Gürsoy! Çok büyük bir oyuncu… Benim kuşağın ‘deli dolu’ zamanlarında, Deli Yürek dizisi vardı… Dizinin senaryosunu, rahmetli Ömer Lütfi Mete, kaleme almıştı… Hayyda rinda rinnda rinnda rinanay! Kuşçu, çatıda kuş besler, çay demler, bir ağır abiye (Kenan İmirzalıoğlu; Yusuf) yol yordam öğretirdi… Kuşçu, Yunus’tan, aşktan, gönülden, yiğitlikten bahsederdi… Zamanın dervişi gibi biriydi… Emin Gürsoy, rolünün hakkını verendi… Emin Bey, çalıştığım banka şubesine arada bir uğrardı… Fotoğraf çektirdik, Kuşçu’dan bahsettim, Ömer Lütfi Mete’den… Turnedeymiş… İş güç işte… Bir keresinde de bisikletle geldi… Ben de bizim KatlaGel216 – İstanbul Anadolu Yakası Katlanır Bisiklet Kullanıcıları grubumuzdan bahsettim, turlarımızı anlattım… Anılarımız oldu… İyi oldu…

Reklam 2 Makale

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicinizi Lütfen Kapatın!

Sitemizi Reklamlarla Fİnanse Ediyoruz Lütfen Reklam Engelleyiciyi Kapatın Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz.