DuyurularYeni Çıkanlar

Murat S. Dural, Yeni Kitabı Replikalar Çölü ile Okurlarını Selamlıyor!

Ülkemizde hak ettiği yeri bulamayan türlerden bilimkurgu, fantazya ve korku edebiyatının son dönem lokomotif isimlerinden olan yazar Murat S. Dural, Epona Kitap ve Lektör etiketiyle yayımlanan “Arkhe Üçlemesi”’nin yeni kitabı Replikalar Çölü ile okurlarıyla buluşuyor.

Murat S. Dural, Yeni Kitabı Replikalar Çölü ile Okurlarını Selamlıyor!

Ülkemizde hak ettiği yeri bulamayan türlerden bilimkurgu, fantazya ve korku edebiyatının son dönem lokomotif isimlerinden olan yazar Murat S. Dural, Epona Kitap ve Lektör etiketiyle yayımlanan “Arkhe Üçlemesi”’nin yeni kitabı Replikalar Çölü ile okurlarıyla buluşuyor. Üçlemenin ikinci ve Dural’ın yeni kitabı Replikalar Çölü 22 Nisan itibarıyla ilk olarak önde gelen dijital ardından fiziki kitap satış noktalarında yerini alıyor!

“Arkhe Üçlemesi”

Basübadelmevt ile başlayan “Arkhe” üçlemesi, novela serisi “Replikalar Çölü”’nün sonrasında “Lamia” adlı eserle devam edecek. Üçlemenin ilk iki çalışması Basübadelmevt ve Replikalar Çölü’nün genel yayın yönetmenliğinde Sedat Demir, editörlüğünde Uğur Uçkıran, kapak tasarımında Barış Şehri, redaksiyonunda ise Zeynep Taş’ın imzası bulunurken, kitabın tanıtım fotoğrafları için Murat Yılmaz ve Özcan Akburak deklanşöre bastı.

“Kolektif Çalışmalar Sonrası Yeni Kitap”

Reklam 1

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği üyesi Dural, daha önce İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan öykü kitabı “Kibrit Ev” ile geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmış, Fenerbahçe’nin efsanevi isimlerinden Lefter Küçükandonyadis’in hayatını anlattığı “Lefter: Efsaneler Ölmez” adlı çalışmasıyla okurlara multidisipliner bir okuma deneyimi yaşamıştı. Birçok ortak kitap çalışmalarıyla da ismine denk geldiğimiz Dural, “Hayalet Müzik”, “Hayalet Müzik: Eskilerin Şöleni”, “Aşkın Karanlık Yüzü”, “Tren Öyküleri”, “Sadık Dostlar”, “Pati Öyküleri”, “Aslında Yaşanmadı”, “Dark Antoloji Birinci Kitap”, “İlk”, “Karşı Salgın” ve “Tüm Panayırların Heyulası” adlı çalışmalarda öyküleriyle yer almıştı. Yazma deneyiminin yanı sıra, “Tribünde Var Bir Adam: Koray Şener” kitabı ise Dural’ın ilk editörlük denemesiydi.

“Kendinize dikkat edin”

“Fırtınaya bak Maya, bak alt dudağı ben üst dudağı ben. Sakallarım salınıyor bulutlardan yere kadar. Görüyor musun?” Arkhe üçlemesi heyecan verici bir yapıtla devam ediyor! İmkansız bir görevin peşinde, zamana karşı keşif mücadelesi veren bir grup arkeolog, sonsuz zenginliğin içinde sahici bir geçmişten mahrum kalmış bir ülke ve ülkesine bir geçmiş bulmaya ant içmiş Emir, bir de tabi çölün varlıkları… Ayrıca ansızın Kraliçe Elizabeth’le el sıkışabilir, birden önemli bir futbol karşılaşmasının yapılacağı stada inşaat halindeyken düşebilirsiniz. Murat S. Dural gerçek ile serabın, hakikat ile replikanın iç içe girdiği gizemli bir maceraya, gizemlerin coğrafyasına okuru davet ederken farklı kurgu teknikleriyle, kelime tercihleriyle, amansız fantastik ya da bilimkurgu karakterleriyle karşılaşabilirsiniz. Kendinize dikkat edin.

BİYOGRAFİ

1973’te İstanbul’da doğdu. 1993’te İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nü kazandı, lisans ve yüksek lisansını aynı bölümde yaptı, çok sayıda kazıya ve yüzey araştırmasına katıldı. İki yıl Bergama Müzesi’nde çalıştı. 2001’de askerlik görevi esnasında yaşadığı uykusuzluk sorunu sonucu ayaklarını bilateral chopart seviyede kaybetti. 2009’da dünyada ilk defa yapılan bir organizasyonla Alex De Souza’nın ayaklarının silikon kalıplarını aldı. Fenerbahçe özelinde Türkiye’de tribün kültürü, engellilik üzerine çalıştı, bunun için yürüdü hatta koştu. 2015’te bu projeyle Genç Profesyoneller Beşiktaş Platformu tarafından verilen “Yıkılmayan Adam” ödülünü aldı. 2004-2017 yılları arasında özel bir şirkette çalıştı. 2014’te Fantastik ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’ne (FABİSAD) üye oldu, beş yıl yönetim kurulunda emek verdi. Basılı ya da elektronik pek çok dergide yazıları, öyküleri yayınlandı. 2019-2023 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde okudu. 2016’da İthaki Yayınları’ndan öykü kitabı “Kibrit Ev”, 2018’de Gerekli Kitaplar’dan “Lefter: Efsaneler Ölmez” solo kitapları çıktı. Sayısız derlemede öykü ve yazıları yayımlandı. Ayrıca Yabani, Mikrop, TRİP, Rotka, Lemur, Vagon, Komplike, KitapEki gibi dergilerde, Kayıp Rıhtım Öykü Seçkisi, Trendeki Yabancı’da yazıları, öyküleri yayınlandı, yayınlanmaya devam ediyor. 

“Hayalet Müzik”, “Hayalet Müzik: Eskilerin Şöleni”, “Aşkın Karanlık Yüzü”, “Tren Öyküleri”, “Sadık Dostlar”, “Pati Öyküleri”, “Aslında Yaşanmadı”, “Dark Antoloji Birinci Kitap”, “İlk”, “Karşı Salgın”, “Tüm Panayırların Heyulası”’nda öyküleriyle yer aldı. “Hayalet Müzik: “Ritüel” derlemesi ve öyküsü yakında raflarda yer alacak. “Tribünde Var Bir Adam: Koray Şener” kitabı ilk editörlük denemesiydi.

“Basülbadelmevt” ve “Replikalar Çölü” ile başlayan “Arkhe” üçlemesi, novela serisi “Lamia” isimli eserle devam edecek.

07.05.2024 Fiyatları:

İstanbul Kitapçısı : 83,20 TL

https://www.istanbulkitapcisi.com/replikalar-colu

Amazon : 88 TL

https://www.amazon.com.tr/Replikalar-Çölü-Murat-S-Dural/dp/6256540689/ref=sr_1_1?crid=XEB3GA44Y1KL&dib=eyJ2IjoiMSJ9.qNvorF4hB9ZuorHhp8uhYw.eZC-ukm0mOct1-_ifpvwBwBUsh5y12-KzVVJY_V6YUM&dib_tag=se&keywords=replikalar+çölü&qid=1715098255&sprefix=replikalar%2Caps%2C201&sr=8-1

Kitapyurdu Satış Linki : 88,00 TL

https://www.kitapyurdu.com/kitap/replikalar-colu/680484.html&filter_name=replikalar+

BKM Kitap : 85,76 TL

https://www.bkmkitap.com/replikalar-colu

D&R Satış Linki : 96 TL

https://www.dr.com.tr/kitap/replikalar-colu/murat-s-dural/edebiyat/roman/turk-romani/urunno=0002115288001

Epona Yayınları Satış : 99 TL

Trendyol Satış Linki : 109 TL

https://www.trendyol.com/pd/epona-kitap/replikalar-colu-p-822722273?boutiqueId=61&merchantId=241907

Hepsi Burada : 125,28 TL

https://www.hepsiburada.com/replikalar-colu-murat-s-dural-pm-HBC0000688JCB

Reklam 2 Makale

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicinizi Lütfen Kapatın!

Sitemizi Reklamlarla Fİnanse Ediyoruz Lütfen Reklam Engelleyiciyi Kapatın Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz.