DuyurularDergilerYeni Çıkanlar

Temrin dergisi 131. sayısıyla yine dopdolu!

Merhaba,

Temrin, 131. sayısı ile yine sanat, kültür, düşünce alanında ilgiyle okunacak şiir ve yazılarla huzurunuzda.

Bu sayıdaki yayın içeriğimizde; Ahmet Şen, “Sıfır Noktası”, Ferda Balkaya Çetin, “Derinliğin Suskusu”, Özbekistanlı şair Ismat Hudoyor, “Mezarlıkta” ve Türkistanlı şair Baqıt Tuwralı Jır, “Mutluluk Üzerine Şiir” başlıklı şiirleriyle yer alıyor. Ayrıca, Sağın Berkiınaliyeva’nın, özgün dilinde yazmış olduğu bir şiiri var. Aşur Özdemir de, Kazak şairi Bawırjan Qarağızulı’ya ait iki şiir çevirisi ve “Aquştap Baqtıgereyeva ve Bir Şiiri” başlıklı bir yazısıyla okurlarımızla buluşuyor. 

Bu sayımızda, Bedriye Korkankorkmaz’ın hayalî röportaj biçiminde kaleme aldığı bir yazısını daha sunuyoruz. Artık hayatta olmayan edebiyatçı Thomas Hardy’nin “Çılgın Kalabalıktan Uzakta” adlı romanı odağında, yazarın özel yaşamındaki önemli olaylar ve sanatı üzerine verilen bilgi ve yapılan değerlendirmeler, karşılıklı konuşma biçiminde kaleme alınmış.

Şeref Yılmaz, “Durak”, Murat Muradov, “Paslı Anahtar”, Gözelay Salihkızı, “Şampiyon” ve Fatma Türkdoğan, “Dilsizin Ağıdı” başlıklı öykülerini okurlarımızla paylaşan yazarlarımız. 

Reklam 1

Bu sayımızda ayrıca, değişik sanat alanındaki eserler üzerine hazırlanmış yazılarımız da sunuluyor. Beyza Yazıcıoğlu, Samu Fuentes’ in yönetmeni olduğu “Sallanmayan Beşik” adlı film hakkında, Fazlı Köksal, Kazak yazar Qanağat Abilqayır’ın “Dilenci’nin Milyarder Dostu” isimli kitap tanıtım yazısıyla, bu bölümümüzün içeriğini oluşturan yazarlarımız oldular.

Sevra Fırıncıoğlu, “İngiliz Edebiyatında Bir Feminist” başlıklı biyografik yazısıyla bu değerli romancının yaşamı ve sanatı üzerine ilgiye değer bilgiler ve edebî verimlerinden kısa örnekler sunuyor.

Yusuf Çotuksöken, “Öğrencemiz Türkçe” başlıklı köşesinde, dilimizle ile ilgili yararlı bilgiler içeren notlarının 2. bölümünü istifadelere sunuyor. 

Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle, iyi okumalar.

Hasan Parlak / Editör

#dergi #dergiler #edebiyat

Reklam 2 Makale

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicinizi Lütfen Kapatın!

Sitemizi Reklamlarla Fİnanse Ediyoruz Lütfen Reklam Engelleyiciyi Kapatın Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz.