Duyurular

Eskimeyen Duyurular | Şükran Kara | Şarkısı Yabancı | Klaros Yayınları

Şükran Karaşahin’in “Şarkısı Yabancı” adlı bu ilk şiir kitabı, 20’li 30’lu yaşlarda yazdığı ilk gençlik ürünü şiirlerden oluşuyor.

Mustafa Nurullah Celep | 

Şükran Kara’nın İlk Şiir Kitabı “Şarkısı Yabancı” Üzerine Kısa Kısa Notlar

Şükran Karaşahin’in “Şarkısı Yabancı” adlı bu ilk şiir kitabı, 20’li 30’lu yaşlarda yazdığı ilk gençlik ürünü şiirlerden oluşuyor.

İlk gençlik ürünü olması hasebiyle Karaşahin, bu kitabında kalbe odaklı, içe dönük, soyut ve dokunaklı bir duyarlılıkla yer alıyor.

Şarkısı Yabancı’da şarkılara duyarlı, kalbinin kırgınlıkla yüklü ritmik sesini metne aktaran bir şair var karşımızda.

Reklam 1

Şarkısı Yabancı’da öne çıkan temler, aşk, hüzün, ayrılık, yalnızlık, ölüm, intihar vb. bireysel duyarlığı içeren temlerdir ve bunlar da “zarifane” bir biçimde okuyucuya sesleniyor.

Bu şiirde “ses” var. Şarkılardan beslenen içli bir ses. Lirik bir ses de diyebiliriz buna. Şair, şarkıların melankolik seslerine kulak kabartarak duygu evrenine anlam vermeye, hislerine biçim vermeye çalışmış. Kırgın bir ses. Şiirlerin temelinde aşk hissiyatı var. Aşka aşina bir ses.

Şükran Karaşahin, günümüz şiiri güzergahında, ince biçimli mısraları, yürekten gelen yakarışı, zarif ve nahif duyarlılığı, aşk-ölüm-berzah üçgeninde gidip gelen, kalbinin tabiatına yakın içtenlikle ıralı seslenişiyle “ben de varım” diyor ve Türk şiirine olan hizmetini ilk şiir kitabı Şarkısı Yabancı’yla yeniden, taze bir bilinç ve heyecanla başlatıyor…

Şarkısı Yabancı, kalplerden kalplere, şarkılardan şarkılara akan-süzülen bir ırmak biçiminde…

 “giderim; türküsü ağır mıdır yollarının

uzun bir türkü yürür şimdi saçlarında”

Reklam 2 Makale

Mustafa Nurullah Celep

haberedebiyat.com Genel Yayın Yönetmeni & Edebiyat Eleştirmeni-Kitap Editörü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu