DuyurularYeni Çıkanlar

Yusuf Alper’in “Türk Şiirinin Psikanalizi” Adlı Kitabı Kaos Çocuk Parkı Yayınları’ndan Çıktı!

Şair-Psikiyatrist (Prof. Dr.) Yusuf Alper’in Türk şiirini psikodinamik açıdan ele aldığı özgün çalışması “Türk Şiirinin Psikanalizi” (Şiir Yaratım Süreci ve Türk Şiirine Psikodinamik-Estetik Bakış) kitabı Kaos Çocuk Parkı Yayınları’ndan çıktı!

Şair-İncelemeci yazar Yusuf Alper bu eserinde Türk şiirinin bireyselleşme serüvenini, şairlerin yaratıcı dünyalarının elementlerini psikanalitik bir çözümlemeye tâbi tutarak Türk şiirine “böyle de bakılabilir” diyen farklı ve özgün bir bakış getiriyor.

Cemal Süreya’dan Edip Cansever’e, Sezai Karakoç’a; Gülten Akın’dan Cahit Koytak’a, Didem Madak’a, Lokman Kurucu’ya şairin şiirini yaratırken yaşadığı psikolojik süreci, ögeleri, psikanalizin öncüleri ve ardıllarından aktardığı bilimsel veriler ve ölçütler ışığında titiz bir incelemeyle irdeliyor ve bu alandaki önemli boşluğu dolduruyor.

Şairlerin yaratıcı iç dünyalarına ve kişilik yapılarına ışık düşüren ve onların travmatik hâl ve durumlarını psikanalitik – estetik bir yaklaşımla aydınlatan bu çalışma, yalnızlık, hüzün, acı, vicdan, sanatçının yaratım süreci, yaratıcı kişilik, narsisizm, depresyon ve yaratıcı sanatçılık vb. konuları da teorik anlamda art alanına ekleyerek günümüz şiirini kavramak için ciddi katkılarda bulunmasının yanında, sanatçı-şairlerin kendi ruhsal yapılarının bilincine varmalarına yardımcı olma, “insanın insan olduğunu anımsatmak” gibi ufku olan insanî/ruhsal bir pencere de açıyor.

Satın almak için linke tıklayınız:

Reklam 1

https://www.idefix.com/Kitap/Turk-siirinin-Psikanalizi/Yusuf-Alper/Egitim-Basvuru/Psikoloji-Bilimi/urunno=0002029924001

Reklam 2 Makale

Mustafa Nurullah Celep

haberedebiyat.com Genel Yayın Yönetmeni & Edebiyat Eleştirmeni-Kitap Editörü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicinizi Lütfen Kapatın!

Sitemizi Reklamlarla Fİnanse Ediyoruz Lütfen Reklam Engelleyiciyi Kapatın Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz.