DuyurularYeni Çıkanlar

İlhan Hiçsanmaz’ın ilk romanı “Kent Kahvehanesi”, Klaros Yayınları’ndan çıktı!

İlhan Hiçsanmaz’ın ilk romanı Kent Kahvehanesi, Klaros Yayınları’ndan çıktı!

Kent Kahvehanesi, ironik bir giriş/diyalog cümleleriyle başlayıp modern şehir ortamından, otel odalarından enstantanelerle epik bir atmosferde sonlanarak okuyucunun algısında simgesel “enteresan” etkilenimler bırakarak novella tarzı romanın farklı ve değişik bir örneğini sunuyor.

Kent Kahvehanesi, İlhan Hiçsanmaz’ın uzun hikâye-kısa roman formunda ilk yapıtı niteliği taşıyor.

Kent Kahvehanesi, roman karakteri Can’ın şiirler ve rüyalarla örülü yaşamında aşka, anlamsızlığa, boşluğa, yalnızlığa dair estetik cümleler ve felsefi sorgulamalar eşliğinde derin ve içrek yaşantısından kesitlerle biçimleniyor. Bir laytmotif gibi tekrarlanan ve şiirden yapılan alıntılar, Can’ın rüyalarına lirik ve dokunaklı bir aşkın tınısını da yüklüyor.

“Küçük adam”ın soyut ve derin dünyasından varlığın, boşluğun, evrenin, cinselliğin, insanın anlamının da sorgulamaları romana ayrıca bir boyut ekliyor.

Reklam 1

Bunun yanında Can’ın çocukluğundaki travmatik izler/izlekler, romana resmî ideoloji karşıtlığı niteliği de ekleyerek Kent Kahvehanesi’ni çok boyutlu ve anlam-yoğun bir hale getiriyor.

Roman kişilerinin kendi aralarındaki felsefi sohbetleri, romana düşünsel bir ziyafet olarak yansıyor.

Kısacık hacmi ve içine sığdırdığı derinleştirilmiş izlekleriyle Kent Kahvehanesi’ne modern çehreli “felsefi bir novella” demek mümkündür.

İlhan Hiçsanmaz’ın Kent Kahvehanesi, Klaros Yayınları’nın “yeteneğin ve niteliğin peşinde” bir yayıncılık anlayışıyla kitapçı raflarında okunmayı bekliyor…

Kitabı satın almak için tıklayınız:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/kent-kahvehanesi/641072.html

Reklam 2 Makale

Mustafa Nurullah Celep

haberedebiyat.com Genel Yayın Yönetmeni & Edebiyat Eleştirmeni-Kitap Editörü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu