Duyurular

Klaros Yayınları’ndan Kamuoyuna Duyuru!

Basına ve kamuoyuna;

Sayın Fazıl Sayın’ ın yayınevi şairlerimizden Sayın Ayten Mutlu ‘nun “Ver Elini” adlı şiirinden besteleyip kamuoyuna sunduğu, “100.yıl Marşı” eseri üzerinden çıkan tartışmalar üzerine Klaros olarak zorunlu bir açıklama yapma gereği duyduk;

Sayın Fazıl Say “Kadın Şairler Projesi” kapsamında bestelemek üzere şairimiz Ayten Mutlu’nun iki şiirini seçmiş ve bunu yayınevimize bildirmiştir. Bu şiirlerin seçiminde şairimizin herhangi bir insiyatifi olmamıştır. Yine Sayın Fazıl Say’ ın kararıyla “Ver Elini” şiiri 100. yıl marşı olarak bestelenmiş ve yayınlamıştır. Kısaca özetlediğimiz gibi şairimiz Ayten Mutlu 100. yıl marşı için şiir ya da söz yazmamıştır. Bu şiir şairimizin 80′ li yıllarda, o yılların koşullarında kaleme aldığı bir şiirdir. O günlerden bugüne şairimiz onlarca kitaba imza atmış, çevirileri, çeşitli edebi çalışmalarıyla ülke şiirinde yer edinmiş biridir.

Klaros olarak, sanatsal üretimleri bütün dünyada dolaşımda olan, milyonların dinlediği sanatçımız Fazıl Say’ a ve değerli şairimiz Ayten Mutlu’ ya bu tümden yıkıcı eleştirilerin son bulmasını umut ediyoruz.

Saygılarımızla.

Reklam 1

Reklam 2 Makale

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam 3 Yorum
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicinizi Lütfen Kapatın!

Sitemizi Reklamlarla Fİnanse Ediyoruz Lütfen Reklam Engelleyiciyi Kapatın Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz.